Tarihçe

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan 7141 numaralı “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile kurulmasına karar verilen İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde açılmıştır. Sonrasında 02 Kasım 2023 Tarihli ve 32357 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı 2 Sayılı listede Üniversitemiz İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi kapatılmış olup aynı Tarih ve Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı 1 Sayılı listede Üniversitemize bağlı Siyasal Bilgiler Fakültesi açılmış olup bölümümüz bu fakülte kapsamına alınmıştır.

Samsun Üniversitesi’nin Canik Yerleşkesi’nde yer alan ve Samsun Üniversitesi’nin ilk kurulan bölümlerinden olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında 50 öğrenci kontenjanı ile ilk öğrencilerini almıştır. Bölümümüz bir yıllık sürecin ardından 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nı da açarak lisansüstü düzeyde öğrenci yetiştirmeye başlamıştır.

Siyasi Tarih, Siyaset ve Sosyal Bilimler, Yönetim Bilimleri, Kentleşme ve Çevre Sorunları ve Kamu Hukuku anabilim dallarında, alanlarında uzman 1 profesör, 3 doçent ve 3 doktor öğretim üyesi ile güçlü bir kadroya sahip olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, aynı zamanda bünyesindeki 2 araştırma görevlisi ile genç ve dinamik bir bölüm olarak öne çıkmaktadır.